Hodnocení zákazníků

Norsko

NOVÉ!

Zatím žádné hodnocení.

Lyžařská střediska Norsko

Lyžařská střediska Norsko

Zasněžené sjezdovky, krátká čekací doba na vlecích a zvláštní atmosféra činí z Norska čím dál oblíbenější destinaci pro zimní dovolenou. Lyžařská střediska jsou vhodná pro rodiny s dětmi, mají širokou nabídku možných aktivit a jsou nejlépe upravovaná.

Pouhé asi 2 hodiny severně od Osla leží Lillehammer, jehož středisko Hafjell (40 km sjezdovek) se proslavilo díky Zimním olympijským hrám v roce 1994. Se třemi funparky a rampami si tady přijdou na své zejména snowbordisté.

Za nejlepší středisko Norska je považován Hemsedal. „Skandinávské Alpy“ mají k dispozici 37 km sjezdovek a až do května ty nejlepší sněhové podmínky, fantastické freeride sjezdovky, 3 funparky, velkou nabídku pro děti a bujaré après ski.

Geilo láká 33 km sjezdovek, skvělými sjezdovkami s umělým osvětlením, novým funparkem, sjezdy všech možných stupňů obtížnosti a nevyčíslitelnou nabídkou pro děti.

Trysil se 70 km sjezdovek představuje největší středisko Norska! Lyžování tady má tradici už od roku 1861, kdy tu byl založen první lyžařský klub světa. Kolem jednoduchých sjezdovek až po ty středně náročné najdeme tradiční horské chaty.

Après ski Norsko

Norsko nabízí spoustu možností pro povedené après ski. Posezení u krbu útulných barů při výborném šálku čaje nebo punče je spíše klidnou variantou, kdo to rád hlučněji, ten se může vydat za nočním životem do diskoték nebo barů s karaokou. I bez vlivu alkoholických nápojů není nic neobvyklého, že si lidé v místních barech už v odpoledních hodinách nahlas zazpívají a zatančí na stolech. Podle toho, kde se nacházíte je výběr aktivit opravdu různý, můžete vybírat například z jízdy psím nebo koňským spřežením, tůrou na sněhovém skútru, ledním horolezectvím, snowtubingem, paraglidingem nebo ledním lovením ryb. Norská kuchyně je proslulá pro rybí pokrmy. Losos, sled‘ a treska jsou jen příklady. Typicky norská specialitka jsou Kjøttkaker (karbanátky), skopové maso se zelím a Rømmegrøt, což je kaše ze smetany a krupice s cukrem a skořicí. K pití Norkové preferují především kávu, pivo a Aquavit, což je kořalka s příchutí kmínu. Vedle tradičních pochoutek nabízí většina restaurací však i internacionální kuchyni.