Hodnocení zákazníků

Polsko

143 Počet hodnocení:

85 % Míra doporučení:

Lyžařská střediska 8,2
Lyžařská střediska 7,0

Lyžařská střediska Polsko

Lyžařská střediska Polsko

Lyžování v Polsku znamená skvělá lyžařská střediska za dobré ceny. Otevření se Polska turistickému ruchu a jeho, ve srovnání s Evropou, nízké ceny napomáhají turismu k trvalému rozvoji. Užitečným krokem k pozitivnímu rozvoji bylo také rozšíření a vylepšení polských dálničních sítí. Pro zimní sporty se skvěle hodí Vysoké Tatry a Krkonoše. V trojúhelníku Polsko-Česká republika-Německo se nachází známý polský areál zimních sportů Sklářská Poruba. Sklářská Poruba má k dispozici jedno z nejatraktivnějších lyžařských středisek v polských Krkonoších a vedle Karpacze patří také k těm nejoblíbenějším. Středisko Sklářská Poruba je rozděleno do dvou částí, přičemž na první z nich najdete spíše kratší a jednoduché sjezdovky. Ve druhé části areálu se na 1 362 m nachází vrchol Szrenica. Ten má k dispozici díky specifickým klimatickým podmínkám optimální sněhové podmínky, které jinak najdete jen ve vysokých alpských oblastech. Pomocná zasněžovací děla, která patří k největším v Evropě, se postarají o perfektní sněhové podmínky. Petrou lyžařskou dovolenou vám dopřejí stejně tak i lyžařská střediska okolo Zakopaneho. Zejména Kasprov Vrch stojí za zmínku. Pokročilí lyžaři najdou před kulisou krásné krajiny atraktivní sjezdovky, i pro začátečníky je Zakopane však trefou do černého.

Après ski Polsko

V Polsku se udržuje pohostinnost. Turisté se mohou těšit na to, že budou vždy srdečně vítáni. Centrální poloha zároveň nabízí vždy dobré jídlo, po němž se člověk určitě nevrací domů hladový. Církevní svátky jako jsou Velikonoce a Vánoce, jmeniny a svatby se slaví obzvlášť vydatně a na stůl se nosí vše, co je jen místní kuchyně schopná nabídnout. Polská kuchyně a její pokrmy podléhají různým vlivům – najdete zde různé pokrmy z německé, ruské, ukrajinské, turecké a židovské kuchyně. Polská kuchyně je většinou označována za velmi odvážnou a vydatnou. Polské zemědělství a to, co zemědělci vypěstují, ovlivňuje typické a tradiční polské pokrmy. Tudíž zde najdete mnoho pokrmů, které tvoří brambory, zelí, červená řepa, okurky, vejce, kedlubny a houby. Především se však jí maso, které je také zpracováváno jako salám. Krakovský salám (sušená uzenina) je asi tím nejznámějším příkladem. Ještě před několika lety byla v Polsku nejvyšší spotřeba masa na osobu, proto není divu, že každé správné polské jídlo se skládá ze spousty masa a skleničky vodky.

Lyžařská střediska Polsko

Mapa zvětšit
Místo (region) Výška Lyžařské středisko Sjezdovky Výška
oddo
Karpacz
480 m Winterpol Karpacz 2,5 km 730 - 805 m
Świeradów-Zdrój
450 m SKI & SUN Świeradów-Zdrój 2,5 km 620 - 1 060 m
Zakopane
833 m Kasprov Vrch 15 km 1 014 - 1 987 m